2013. október 17., csütörtök

Reggeli rutin

Mielőtt még bármibe belekezdenék, a tegnapi mérési eredmények. A mérés egyébként napról, napra nehezebb, mert a törpék iszonyat erősek, nagyon fickándoznak és már minden oldalról lelógnak a mérlegről, úgyhogy lassan keríteni kell egy kosárkát amiben lehet őket mérni. Október 16-án, a 4 napos kölykök: tri kan;55 dkg, tri szuka; 54 dkg; és a blue szuka; 53 dkg. Már alig érem át őket a kezemmel. (Ja és a családomnak üzenem, hogy ez nem a kezem mérete miatt van :-)
Szóval a  reggeli rutin. A kiskutyák kitakarítása, a szoba alapos kiszellőztetése, Win reggeli sétája a kertben, miközben elkészül a reggelije. A ládából mindent kipakolok, felseprem, és kézfertőtlenítő géllel kimosom, közben az infrát folyamatosan nyomom rá, hogy az is fertőtlenítsen. Az inkontinencia lepedőket kidobom, a többit pedig jól kirázom.

Eközben a kicsik egy szőrmetakaróval bélelt lavórban alusszák az igazak álmát a meleg fürdőszobában, a kádban. Win addig kint rohangál a többi kutyával, bár néha aggodalmaskodva bekopog az ablakon, vajon hogy mi folyik bent.


Amíg az infra teszi a dolgát, és előkészítem Win reggelijét, ami a következőkből áll: Jack Pérmium kutyaszalámi (400 g, 90% friss hús, 10% zöldség, vitamin és ásványi anyag), 1-2 dl kecsketej, amibe beleteszek 1 kalcium injekciót, és egy szem natúr szőlőcukor.


Közben azért néha rá-rálesek a picikre, hogy minden rendben van e, de általában nyugodtan szundiznak. 

Szóval, Win reggelije előkészítve, a láda kifertőtlenítve, majd jöhet a láda visszarendezése. Tiszta inkontinencia lepedőket teszek a láda aljára, majd arra jön a következő réteg, a szőrmetakarók, törölközők.

 Még azokra is nyomom egy kicsit az infrát, közben pedig becsukom az ablakot, hogy kezdjen felmelegedni a szoba. Wint közbe látom az ablakból, ahogy fel-alá járkál, hogy mikor engedem már vissza. Ha a hőmérséklet már megfelelő, akkor a babákat visszateszem a ládába, és beengedem Win. A kicsik szopiznak, Win pedig szépen befalja a reggelit.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése