2013. november 12., kedd

Névnap

Kifejezetten szeretek a nevekkel bíbelődni. Szerintem a törzskönyvi nevek ugyanúgy a tenyésztő személyiségének részei, mint maga a kennelnév. Éppen ezért elég sokat szoktam gondolkodni azon milyen neveket is adjak.

Agent Provocateur (kennelnév):
Az Agent Provocateur alapvetően egy fehérnemű cég, emellett exkluzív kiegészítőket és parfümöket forgalmaznak. A nevet természetesen nem a fehérneműk miatt választottam. Az AP fennállása óta híres megbotránkoztató reklámjairól. A márka és a hozzá kapcsolt arculat valódi unikum a divatvilágban. Hírességek tucatjai versengenek, hogy szerepelhessenek hirdetéseikben. Stílusuk, elvont ízlésviláguk nagyon közel áll hozzám, egyszerűen rajongok a reklámfilmjeikért. Az Agent Provocateur: megosztó, provokatív, egyedi, különleges, ízléses.



„The Dark Side” litter (alomnév):
A kennelnév magyarázata után gondolom egyértelmű, hogy én az átlagostól merőben eltérő dolgokat szeretem. Nem szerettem volna a bevett gyakorlat szerint ABC sorrendben haladni. Inkább a tematikus névadást preferálom. Olyan neveket választottam, melyek valamilyen módon az elvont extravaganciát képviselik.

Tricolor kan:
Agent Provocateur Para-Noir


A Para-Noir egy egyedi szóösszetétel, jelentése: túl fekete. A Para-Noir egyébként egy dal címe, mely Marilyn Manson „Golden Age of Grotesque” című albumán szerepel. Videoklipje (és provokatív szövege) hatalmas botrányt kavart világszerte.



Tricolor szuka:
Agent Provocateur Mistress Maleficent


Maleficent (magyar fordítása: Demona) a Disney rajzfilmek legismertebb, legkedveltebb és legelegánsabb gonosz karaktere. Úgy is nevezik, mint: „Mistress of All Evil” azaz; minden gonosz úrnője. Maleficent Csipkerózsika ördögi tündér-keresztanyja, aki születésekor megátkozza a kislányt.



Blue merle szuka:
Agent Provocateur Heatherette Blue


A Heatherette egy igen elismert divatház, dizájnmárka neve. Elképesztő kreációikkal hosszú évek óta sokkolják a világot. A márka megalkotóiról ( Traver Rains és Richie Rich) film is készült Party Monster (Party szörnyek) címmel. A két tervezőért rajong a divatvilág, bár életük szörnyű, sötét titkokat rejteget. 



1 megjegyzés:

  1. Ez a blog nemcsak hasznos, tanulságos, de egyben rendkívül szórakoztató is.Imádom olvasni az írásokat, és nézni a képeket, videókat.

    VálaszTörlés