2013. november 27., szerda

Kint a kertben

Gyönyörűen sütött ma a nap, így reggelizés után a babákat kitettem a kertbe. A nagyok ezerrel ugatták a kukásautót, a kicsik  pedig úgy gondolták, itt nekik is van feladat, ezért ők is ugatni kezdtek. Ott álltak a rácsnál és figyelték, hogy a nagyok mit csináltak, majd megpróbálták utánozni őket. A két felnőtt kan csak messziről méregette a kicsiket, mert amikor megpróbáltak hozzájuk odamenni, az anyjuk rögtön odaállt, vagy odafeküdt, hogy védelmezze a babáit. 




Egy idő után nagyon megtetszett nekik a kinti terep, össze-vissza rohangáltak, játszottak. Jól el is fáradtak, utána ebédeltek és hatalmasat szunyáltak. 





Miközben ők a kertben ugrándoztak, én egy alapos nagytakarítást tartottam náluk. 

Csillog-villog a babaszoba

Az alomláda alja azért van linóleummal fedve, mert a korábbi almok kiskutyái előszeretettel használták vécének az ládát miután kiköltöztek belőle. Ez most is így van. Nem pisilnek, kakilnak össze-vissza, hanem visszajárnak a ládába üríteni. Így nekem is sokkal egyszerűbb. A ládát naponta többször kipucolom, így a szobát naponta csak egyszer kell. Azért is jó, ha naponta pár órát a kertben töltenek, mert akkor nyugodtan tudok takarítani náluk is. A szobájukat tulajdonképpen szinte csak alvásra használják, a nap nagy részében kint vannak a nappaliban vagy a kertben. Jól megnőtt a mozgásigényük, ezért egyre nagyobb hely kell nekik. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése