2015. május 30., szombat

Szerbia több felvonásban I.

Májusban többször is ellátogattunk Szerbiába. Már frankón kéne ott egy házat vennem, annyit járok ki-be. :-) Viccen kívül, azért elég megterhelő. Amikor hazaérünk egy külföldi kiállításról olyan fáradtnak érzem magam, hogy megfogadom, hogy most 1-2 hónapig biztos nem megyünk. Ezt általában be is tartom, de most több ok miatt is szükséges volt, hogy májusra tömörítsünk mindent. Május elején volt a klubkiállítás a Hungexpon. Utána mentünk Ivy-val az első szerbiai megmérettetésre (Péterréve), majd rögtön jött is a második (Kula). Azután épphogy letettem Ivyt pihenni, mikor Maddox-szal indultunk útnak (Szabadka). Már szinte otthon érzem magam a Vajdaságban. :-) Kemény két szót sikerült is megtanulnom szerbül, azt, hogy hvala - köszönöm, meg azt, hogy izlaz - kijárat. A lényeg, hogy minden alkalommal sikerrel jártunk, pont ahogy elterveztük. Sőt, még túl is teljesítették a kutyák a tervet. Most jut eszembe, hogy Maddox-ról még nem is beszéltem. Picit később visszakanyarodok... (Vissza a gyökerekhez II.)
Ivy az utazások során nagyon jól érezte magát. Belejött az utazgatásba, hogy megy ide-oda a világban. Vannak más collie barátai akikkel rendszeresen találkozik, és mindig nagyon örül nekik. 
Most össze-vissza bedobálok pár képet....


Első és második szerbiai kiruccanásunk alatt is találkoztunk Manóval (Agent Provocateur Fleur Allure), Ivy féltestvérével. Itt éppen jól megérdemel sziesztáját tölti, miután végzett a ringben. Győztes osztályban nyert, így egy újabb champion címmel lett gazdagabb. Gratulálunk kicsi Manó! :-)



A második szerb kiállítás Kulán (igen ez a neve, nem ér nevetni :-) Az egész területen rengeteg víz volt, patakok, tavacskák, amik között ilyen kis fahidakon kellett közlekedni. Itt éppen Ivy suhan át az egyiken.


Egy panoráma kép Kula kiállítás területéről

Volt ott egy kívánság kút is. Valaki egy fát kívánt (bele is nőtt a kútba), valaki egy használt zsepit (az is volt benne :-), és valaki egy colliet :-D Így került Mira a kút kávájára.


Hazafelé megálltunk egy kis pihire valamelyik sMOL kútnál, és eddig nem tapasztalt kutyás élményben volt részünk. A kutyákat kicsit elengedtük a MOL kutyafuttatóban a benzinkútnál. Hát ez zseniális találmány kérem! Legyen minél több!



Ivy kis barátaival, Mirával és Sam-mel élvezi a sMOL kútat :-)



Ivy nagyon megszerette a kiállításokat és szépen is teljesít. Mindkét alkalommal osztályt nyert és fajtagyőztes is lett. A BIS-t nem vártuk meg. 
Szerintem azért érzi ilyenkor jól magát, mert akkor csak ő van velem, róla szól a nap. Mindenhova együtt megyünk, nagyokat sétálunk, készülődünk, együtt ülünk be ide-oda, játszhat a benzinkúton, és más kutyákat is megismerhet. Bárhova indulok mostanában, Ivy már ott is van a kapuban és tartja a fejét, hogy tegyem rá a nyakörvet, meg a pórázt. Mindegy neki hova megyünk, csak együtt legyünk. Ma is jött velem egy nagy túrára, úgyhogy most boldogan pihizik. Úgy imádom, meg kell zabálni :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése