2015. május 5., kedd

Kép-kavalkád I.

Rengeteg minden történt az utóbbi időkben, ezért úgy gondoltam megérett egy (vagy több) újabb bejegyzés. Azt se tudom hol kezdjem.
Az már biztos, hogy Ivy nagyon szeret jönni-menni. Imádja ha viszem magammal, legyen az kutyás rendezvény, vagy egy sima hétköznap. A legnagyobb kedvence pedig az, hogyha nővérkéje Yzma is velünk tart. Ivy ugyanis senkit nem szeret annyira mint Yzmit. A többi kutyával is jól kijön, de Yzmi az abszolút favorit. Ezért is volt különleges nap számukra, amikor együtt kelhettek útra. Portelekre vittük a lányokat tenyészszemlére, meg csak úgy körülnézni. Életükben először láttak birkákat, s ugyan a tereléssel nem próbálkoztunk meg, de nagyon cukik voltak ahogy forgatták a fejüket és figyelték a tanya állatait. Sok ismerőssel találkoztunk, nagyon jól éreztük magunkat. Ha nem fújt volna át rajtunk egy orkán, még jobb lett volna. Egyébként mind a két lány sikeresen teljesítette a tenyészszemlét. Különösen büszke voltam Yzmára és Zolira, akik még életükben nem álltak együtt ringben, mégis hihetetlen jó teljesítményt nyújtottak.


Yzma azaz Zizike (bal oldalon) Zolival és apukájával, Hypoval



Yzma, Zoli, Ivy és Hypo Portelek tenyészszemlén



Yzma, azaz Agent Provocateur Haute Couture
Bár Zizi az összes szőrét ledobta a tenyészszemle előtt, így is nagyon szépen teljesített. Büszkék vagyunk rád Zizi!



A hétköznapokban is sokat találkoznak a lányok, de mellette természetesen vannak más kutya-barátok is. Valamiért (tán az ellentétek vonzása miatt) a colliek nagyon szeretik az angol bulldogokat. S miután a tágabb családban több ilyen kutya is található, gyakran megyünk együtt sétálni. Ivy kedvence szerintem Dius lehet, majd meg is próbálok csinálni róluk közös képet. De az is látszik, hogy Viv (Ivy) borzasztóan tiszteli az öreg bulldog matrónákat. 

Ivy Anyu portáján várja, hogy a bulldogok elkészüljenek, és indulhassunk sétálni 


Bemenni nem nagyon mert a házba, mert egy vérszomjas ragadozó figyelte minden lépését ajtón belülről, így Viv jobbnak látta kint maradni, és ott várakozni. Közben persze egy pillanatra sem vette le a szemét a teljes fegyverarzenállal felszerelt ragadozóról. És akkor mutatnám a félelem tárgyát, vagyis inkább okozóját, az állatot, kinek átható pillantása mindenkit leigáz: Ő A MACSKA, vagyis Mogyorócska!

Hölgyeim és Uraim, köszöntsék mély meghajlással őfenségességét, őfantasztikusságát, Mogyi főhercegnőt!


folyt. köv....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése