2015. augusztus 23., vasárnap

Képekben

Végre vége lett ennek a nagy esőzésnek. A kiskutyák hátul biztonságban, szárazságban vészelték át az időszakot. Amikor elállt egy kis időre azonnal kiengedtem őket. A rövid út alatt, míg beértek a házba mindig összevizezték a pocakjukat meg a tappancsaikat, majd jó sáros lábban rám másztak. Ezért kitaláltam nekik a törülközős simit. Betekertem a kiskutyát egy törcsibe, és úgy kapott egy nagy átdörzsölős simit. Nagyon imádták. Az elhagyagolt kisfiú minden nap követelte a maga törcsis jussát. Pláne ha az még egy kis homlokmasszázzsal is összevonható kupon-akcióban volt. És az volt :-)


Utána végre kisütött a nap és újfent birtokba vehették a kertet. Kimozgatásukban Ivy segédkezik, akiből a kicsik jobbára csak egy homályos csíkot látnak, amint ép elvágtat előttük. Azért néha megpróbálják elkapni. :-) Mamba pedig csak távolról figyel mielőtt becserkészné az áldozatot....


A babák lassan 10 hetesek lesznek, ezért Bence doki ismét ellátogatott hozzánk, hogy a törpék megkapják a második oltást és a sokadik féreghajtót. Ilyenkor a következő 24 órában folyamatosan figyelem őket, hogy nincs e valami gáz, hasmenés vagy bármi. Lekopogom....


Kiskutya végzett az aznapi járőrözéssel a kerítésnél, ezért örömében gyorsan az ölembe ugrik a kis cukorka.


A reggeli rutin legfontosabb része a szülők meglátogatása. 


Reggeli után nincs is jobb mint egy kiadós séta a kocsifelhajtón.


Ennyi idős korukra már kezd látszani a babák személyisége. Bár lehet megtévesztő és felnőve teljesen más lesz. Ez gondolom attól is függ, hogy milyen környezetbe kerül a kis b. Egyelőre Mamba vezeti a dominancia sorrendet. Kemény baba... Reggelire tejbe mártja Oreot :-)



Semmi sem tud nekik akkora örömöt szeretni, mint egy faág. Hát nem nagy igényű babák :-)



Oreo közlekedik a kertben


 Ivy a baba-óvónő. Mindig szemmel tartja őket. A babák itt éppen találtak a kertben egy sípolós sonkát (igen, tényleg az, ezen én is megdöbbentem) és próbálják eldugni egymás elől. 


Ahány vége van egy játéknak, annyian húzzák. 



Most már kevesebbet kell a vegetációjukkal foglalkoznom, így marad egy kis idő arra, hogy tanítgassak nekik ezt-azt. Nem úgy direktbe ül-fekszik parancsokat, hanem olyan dolgokat, amik esetleg megkönnyítik majd a családba illeszkedésüket, tartásukat. Elkezdtem őket szobatisztaságra nevelni, ami egész jól megy. Tegnap pl. több órát bent voltak és egyetlen egy pisi-kaki sem volt. Már tudom, hogy most, hogy ezt kimondtam, holnap jól telepakolnak kupacokkal. A helyükre is egyre kevesebbet ürítenek. Általában akkor vécéznek, ha kiengedem őket, és oda mehetnek ahova a nagyok is járnak. Így nekem is könnyebb, mert csak egy helyről kell takarítani utánuk. 
A helyükre sem rakom be őket, hanem fogom a kajástálat, és beküldöm őket. Tudják, hogy csak a helyükön kapnak enni, ezért szépen libasorban beugrálnak. Ha ugatnak, arra nem reagálok, csak akkor kapják meg a dolgokat, ha csöndben vannak.
Ezen kívül szólongatom, hívom őket. Általában egyet füttyentek, majd "gyere", és nagyon szépen jönnek. Bár a legtöbbször amúgy is a lábam alatt vannak, mint a colliek általában.  

Mr. T, azaz Caviar, Mamba és Oreo felfigyelnek az apró füttyentésre...


és kb. 2 másodperccel később már itt is van a kis k(utya) kollektíva

Mamba nagyon figyel valamit a fa alól.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése