2015. augusztus 31., hétfő

Isten veled Oreo!

Megint egyel kevesebben lettünk. Pár napja Oreo azaz most már Oliver is elhagyta a házat. 
Drága kisbabám, kis dupla-csokis Oreom! Kívánok neked nagyon-nagyon boldog, hosszú életet! És azt, hogy kapjál legalább annyi szeretetet, mint amennyit te is adsz, bár efelől kétségem sincs :-) Tudom, hogy jó helyen vagy és kis barátod is akad. Vigyázzatok nagyon egymásra! Gyönyörűm.... remélem még látjuk egymást! Nagyon szeretlek.

A kis K kollektíva így 2 főre csökkent. Mamba és Caviar. Meg velük a harmadik "baba", Ivy, aki teljesen visszament kölyökbe. Annyira élvezi a kicsik társaságát, hogy elképesztő. Reggel amikor megyek kiengedni őket, Ivy végig a nyomomban van és üdvözli a kiskutyákat. Sok olyan pillanat van amit olyan szívesen megörökítenék, de persze mire odaérnék a géppel szétrebbennek. Tegnap pl. vagy fél órán át összebújva puszizkodtak. Ivy lefeküdt a nappaliba, a két baba meg mellébújt. Bár egyértelmű, hogy a legjobban a "kinél van a labda" játékot szeretik. Én eldobom nekik, és mire a kicsik megfordulnak, Ivy már hetedhét országon túl van a lasztival. Azt hiszem ő a leggyorsabb collie akit valaha láttam. Iszonyat sebességgel fut és nagyon fordulékony. 



A kisbabák mindenesetre nagyon élvezik a társaságát és rengeteget tanulnak tőle. A felnőtt kutya társaság nagyon kell nekik, mert meg kell tanulniuk viselkedni. Hiszen ahogy nőnek, úgy nő az önbizalmuk és lesznek egyre szemtelenebbek a felnőttekkel. Ivy nagyon finoman jelzi nekik ha túl messzire mennek. A lábával felborítja a kölyköt és nagyon gyengéden lenyomja, ledominálja. Tulajdonképpen olyan mintha a bébik kétnyelvű oviba járnának. Én tanítom őket emberül, Ivy tanítja őket kutyául. Lassan felveszik a collie szakirányt :-)

Tegnap Eszter segítségével - akinek hatalmas köszönet ezúton is - megpróbáltunk pár képet készíteni a kicsikről ami nem volt egyszerű, mert borzasztóan meleg volt és a kicsiknek nem volt sok türelmük hozzá. Az viszont elképesztő volt, hogy életükben először volt rajtuk póráz és azonnal beálltak úgy ahogy kell. 

Az első próbálkozás Mambával kaja nélkül, csak parancsra.

Elképesztően okos babák. Nagyon elégedett vagyok velük. Persze azért inkább játszani szeretnek, meg gyomlálni, meg salgolni. Felfedezték ugyanis a slagot, mint fantasztikumot és amint bekapcsolom össze-vissza futkosni kezdenek és megpróbálják elkapni a vízsugarat. Elképzelésem sincs, hogy ezt a vízmániát kitől örökölhették. Bár némi sejtésem azért mégis van :-)

Win a kicsik anyja és a víz.

A két tricolor a videón A kicsik mamája Win és apukájuk, az akkor frissen hozzám került Flesh. Ha jól emlékszem Flesh itt kb. 5 hónapos lehet.

A másik hobbijuk az lett, hogy a térkövek között kinőtt gyomokat kiszedik, amiért őszintén hálás vagyok nekik, mert különben nekem kéne. Igazi kertész kisbabák. :-) 

Ha úgy érzi eleget gyomlált, megpihen a fáradt kis k(utya) a teraszon. A munkálatokat Ivy felügyeli.




Mamba érdeklődik a fotózás végének várható időpontjáról :-)


Caviar végtelenül kedves, mosolygós baba, aki nem tud elég puszit adni. Mindig a nyomomban van, mindig a lábamhoz fekszik a kis tündérke. Egyszerűen imádom.

Kétfejű kiskutya

folyt. köv....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése