2018. április 24., kedd

1 hetes modellkedés

Ma a babáknak elég mozgalmas napjuk volt. 1 hetesek, tele a naptár. Az alomládában tartottam egy teljes nagytakarítást, ezért ideiglenesen kiköltöztettem őket. Meg közben ha már úgyis a kezemben voltak, gyorsan mértem egyet, hogy híznak -e rendesen a kis gombócok. Mondjuk azt látom, hogy sokat szopiznak, de azért tuti ami fix megmérem mindet. Már nem minden nap reggel-este, mint az első almom paranoid időszakában, de 1-2 naponta igen. 

Tumultus a költöztetőlavórban 

A tri kis kan mellkasán van egy szív alakú fekete folt. Kár, hogy más pózban egyáltalán nem tudom megkülönböztetni a kis tri szukától, mivel tök egyformák.


Ivy már kicsit lazított a szoptatási renden, már nincs bent 5 órát egybe. Kb. 1,5-3 óra között mozog egy szoptatás, és most már könnyebben ki is jön a ládából. Lazul a Mamma! :-) De kell is neki. Mondjuk frankón nem látszik rajta, hogy 1 hete szült, olyan csitti-fitti. Win ettől azért megviseltebb volt picit. A kajáját is igyekszem feldobni mindenféle tápláló cuccal. Kapott kacsaszívet, meg vaddisznós cuccokat, meg csirkemellet, na jó meg rátolt egy kis bácskait, mert azt nagyon szereti. Csak pár dekát. Oszt leöblítette egy jó pofa kecsketejjel és akkorát büfögött, hogy egészen müncheni sörfesztivál hangulatom lett. Most már hála az égnek megissza a vizet így, meg a vizezett tejet is, így le is csökkentettem a tej adagot. 

Felhúztam az összes redőnyt és ilyen gyönyörűen besütött a nap. Meg mák, hogy pont előtte Ivy gallérját kigányoltam, mert tiszta vaddisznó, meg kecsketej volt. 

Ja és attól mert fotóznak nem áll meg az élet, ha valaki illetlenül bekakkant, azt meg kell pucolni. 



Visszatérve a babákra...
Nem volt elég nekik, hogy költözniük kellett, meg mérlegre is tettem őket, még egy fotózáson is át kellett esniük szegénykéimnek. Hát ilyen szörnyű ez a babasors. 10 percig kellett a fotelben aranyosnak lenni, illetve miután mindig aranyosak, tulajdonképpen csak lenni. Először drámaian ellenálltak, majd rájöttek, hogy ők még kisbabák, akiket 2 perc intenzív kapálódzás úgy kifáraszt, mintha egy bányát ástak volna ki puszta kézzel, és miután a méredzkedésnél már 30 másodpercet elpazaroltak a kapacitásukból, a fotózásnál kb. 1,5 perc után bealudtak és akkor végre le lehetett őket fényképezni, anélkül, hogy homályosra ráznák a fejüket. 


1. kiskutya: blue merle kan (fejcsíkos, aprópettyes)
Súly 0. napon: 28 dkg
Súly 7. napon: 50 dkg



2. kiskutya: tricolor kan 
Súly 0. napon: 24 dkg
Súly 7. napon: 41,7 dkg


nagyon filantróp kisbaba, imádja az emberi érintést :-) 




3. kiskutya: blue merle kan (rotifejű dömperke, jobb oldalán 2 fekete folt)
Súly 0. napon: 32 dkg
Súly 7. napon: 52 dkg




4. kiskutya: blue merle kan - kis szerelmem Babirka
Súly 0. napon: 23,5 dkg
Súly 7. napon: 40 dkg


Kis Babirka pofi



5. kiskutya: tricolor szuka 
Súly 0. napon: 24,8 dkg
Súly 7. napon: 44dkg



6. kiskutya: blue merle szuka 
Súly 0. napon: 25,2  dkg
Súly 7. napon: 50 dkg

Ez a kislány engem frankón mindig gyanúsan méreget. Tudom, hogy még nem lát, de olyan mintha mégis, tuti sasol. Elég para. 

Meg ordít mint a sakál. a mérlegeléstől sík ideg. 



A fantasztikus képekért hatalmas köszönet innen is Takács Ancsának! 









Hát abban nem vagyok biztos, hogy őt el bírom adni... A SÜN




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése