2015. július 20., hétfő

5 hetes kép-kavalkád

A babák ma lettek öt hetesek. Olyan gyorsan elrepült ez az öt hét. Mára már rendes kiskutyákká formálódtak. Az elmúlt napokban megtanultak tálból enni, felfedezték a kertet, és gyakorolták a modellkedést is. 
Naponta kb. ötször esznek, egyelőre még (kb. 3 napig) nem tápot, hanem egyfajta koktélt (kecsketej + tojássárgája + kutya tejpótló por). Azonnal rácuppantak a kajára, nem kellett nekik könyörögni. Win azért napjában még legalább háromszor megszoptatja őket, de most már muszáj hozzátáplálni, az anyatej már nem elég. 
Win most már csak kétszer eszik naponta száraztápot és konzervet vegyesen. A vitaminokat is kezdem elhagyni, bár kalciumot még kap amíg szoptat. 
A babák hihetetlen élénkek és érdeklődők. Az első kerti kalandnál még nem igazán találták a helyüket, de hamar belejöttek. Megvolt az első találkozás a papájukkal is. A kicsik az első kertrészben tomboltak éppen, amikor Flesh megérkezett hozzájuk. Van egyfajta tekintélye amikor bevonul valahova, a babák csak pillogtak. Be nem engedtem, de kerítésen keresztül megvolt az első családi szagminta vétel. Flesh csóvált nekik ezerrel, majd odafeküdt hozzájuk, és végig maradt amíg a babák kint voltak. Sajnos olyan nagyon sokat nem tudom őket kitenni, mert borzasztóan meleg van, és csórikáim úgy lihegnek, hogy inkább nem kínzom őket. De most már legalább annyit kint lehet őket hagyni, hogy kényelmesen ki tudjam takarítani a babaszobát. Inkább estefelé, és/vagy reggel engedem ki őket.
A babáknak lassan kezd kibontakozni az egyéniségük. Az emberi érintést mindegyik imádja, azonnal hanyatt-vágják magukat egy simogató kéznek. Állandóan csóválják a kis farkukat, úgy tudnak örülni minden apróságnak. Ha ölbe veszem őket, azonnal pusziznak, egyszerűen meg kell őket zabálni olyan kis édesek.

Rövid videók:



Win befektette a babákat a saját maga ásott lyukba a nagy tuja alá, mert ő tudja, hogy ott van a leghűvösebb. Itt éppen megbeszélést tart az egyik babával a tikkasztó időjárásról és a további programokról.

Humán-szocializáció folyamatban :-)




Kisbaba felfedezőúton a hátsó kertben. 


Totál laza baba :-)





Minden OK! Beköltöztem :-)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése