2015. június 18., csütörtök

A negyedik napon

A babák ma négy naposak. A napi rutin szerint én vagyok a nappalos, Zoli az éjszakás. Az idő teljesen összefolyik, néha fogalmunk sincs milyen nap van. Reggel Win kap először enni. Megkapja a kecsketejet, valamilyen husit, meg a vitaminjait. Egész nap szinte folyamatosan eszik, mindig viszek neki valami fincsiséget. Luca barátnőm szerint Win ilyenkor olyan mint Kleopátra. :-) Csak fekszik a ládában, mi meg adogatjuk neki a falatokat. Ha túl nagyra vágom a kaját, vagy kicsit fel merem vizezni e kecsketejet, olyan fejjel tud nézi, hogy "Most komolyan rágnom is kell? Ez a felvizezés meg nem komoly ugye?". Tényleg már csak egy nagy pálmalegyezős szolga hiányzik mellőle aki legyezgeti éjjel-nappal. A kicsik meg szinte non-stop esznek. Win befekszik szoptatni, bent van 3 órája. Majd feláll, kijön, hogy most egy időre végzett, de 10 perc múlva megint a ládából pislog. A kicsiket csak naponta egy órára választjuk el, amíg kiszellőztetjük a szobát, infrázunk, és Zoli kitakarítja a ládát. Most éppen ez zajlik. Ezt Win nem igazán szereti, de muszáj. 
Apropó kecsketej. Már említettem, hogy most először vettünk frissen fejtet amit forralni kell. Első próbálkozásnál odakapott kicsit, így második alkalommal lassan melegítettük. Nagyon, nagyon lassan. Mint utólag kiderült, így kell ricottát készíteni. Az eredmény 1 kg friss kecskesajt lett. Tanulság: lassan kell melegíteni, de azért nem 4 órán át. Winnek viszont nagyon ízlett, csak úgy falta. Bár az ő ízlésére nem igazán lehet adni, mert szerinte a friss babakaki is igazi delikát falat. 
A kicsik nagyon nőnek. Amikor felkelek első utam hozzájuk vezet, és esküszöm egy éjszaka alatt is sokat nőnek. Nagyon erős babák, alig lehet őket kézben tartani, úgy tudnak rúgkapálni. Minden nap mérjük őket, ami egyre nehezebb mutatvány. 
A jelenlegi állás:
Bal, vastag félgalléros kan: 55 dkg (a születési súlyhoz képest + 20.8 dkg)
Jobb. vékony félgalléros kan: 42.6 dkg (a születési súlyhoz képest + 12.7 dkg)
Teljes galléros kan: 48 dkg (a születési súlyhoz képest + 17.1 dkg)
Majdnem gallértalan kan (Mr. T): 43 dkg (a születési súlyhoz képest + 13.3 dkg)
Kislány (Miss M): 45 dkg  (a születési súlyhoz képest + 17.5 dkg)
Átlagban napi kb. 3-5 dekát híznak. 
Apropó: Win hasmenése teljesen elmúlt, úgyhogy most már tuti, hogy a placenta volt a ludas.
Még folyamatosan ürül belőle valami cucc, úgyhogy esténként egy picit kozmetikázunk a feneke körül. Csak finoman egy kis pucolás, fésülés, ha kell kis nyírás. 


Hm, delikát babakaki :-)

Nonkomformista kisbaba különcködik:-)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése