2016. február 18., csütörtök

Dasha beköltözött

Kis Dasha ma végleges helyére költözött. Az átmeneti pesti héderelés után Ágihoz került. Szegényke nem volt az elmúlt pár nap egyszerű neki. Elvitték a kis megszokott helyéről, rengeteget utazott, majd itt volt nálam egy kicsit, de amint igazából feloldódott volna már ment is tovább. Most végre nyugalma lesz, de biztos beletelik kis időbe míg rájön, hogy onnan már nem viszik sehova. Sajnos a szállítás másképp nem megoldható, egy kis kényelmetlenséget biztos jelent a kutyának, de hála az égnek - tapasztalatom szerint - hamar kiheverik. Dasha elég jól viseli az utazást. Nincs hányás, nincs hiszti, szépen, nyugodtan utazik. Főleg, hogy jól láthatóan hosszú útja alatt végig mindenki nagyon odafigyelt a kicsire. Csak azt sajnáltam volna nagyon, hogy Ági arcát nem láthatom amikor megérkezik a kislány, de hála Heniék segítségének erről sem maradtam le.

Így örült Ági Dásenykának :-) A kicsi még nem volt felhőtlen az újabb költözés miatt.


Dasha egészen tündéri kiskutya, nagyon édes kis természete van. Barátságos mindenkivel. Tegnap Anyu átjött, hogy megnézze és 10 perc múlva a kicsi már a lábán aludt. Egész végig amíg itt volt. Simogattatta magát, főleg a kis pocakját, és szórta a puszikat ezerrel. Csak azért nem sajnálom, hogy nem maradt tovább, mert nagyon könnyű őt megszeretni, és úgy nehezebb elengedni. De tudom jól, hogy a lehető legjobb helyre került és szerető közegben fog felnőni. Meg úgyis jön hozzám olykor - olykor, közös utazásokra is megyünk, sokat fogunk találkozni. Nálam viszont betelt a létszám, ez a négy kutya az akikkel úgy tudok foglalkozni ahogy szeretnék. Áginál viszont tökéletes társa lesz Diornak és egy egész család rajongja majd körül. 
Szóval tegnap a megérkezése után igyekeztünk vele úgy viselkedni, ahogy az a kis collie-léleknek a legjobb. Rengeteg simogatást és puszit kapott, Zoli pedig bevetette nála a kiskutya bűvölési technikáját, így 1 órával később már le sem lehetett róla vakarni a kicsit. Evett, ivott, látszott, hogy jól érzi magát. Gardedámot is kapott Ivy személyében, aki mondhatni egészen profi baba-szitter lett. Az előző alomnál sokat gyakorolhatta. A kis golyó tepert össze-vissza utána. A házba nem mert bejönni, de amikor Ivyt megkértük, hogy menjen ki a házból, majd a másik ajtón jöjjön vissza, Dasha követte. Utána annyira jól érezte magát idebent, hogy ki sem akart menni. Estére jól kifáradt, 1-2 rövid intermezzo kivételével szépen aludt mellettem. Lefekvés előtt nézett egy kis rajzfilmet is, biztos azért. :-) Igyekeztem neki annyira jóvá tenni rövid itt tartózkodását amennyire csak lehet. És ha őt a traktoros rajzfilm teszi boldoggá, akkor megkapja.
Amikor elaludt, és békésen szuszogott, csak néztem. Egyrészt azért, mert ilyen kölyköt még az életben nem láttam amin ennyi szőr van, ráadásul elég hosszú. Látszik, hogy jól megedzette az orosz hideg. Ettől teljesen úgy néz ki mint egy felnőtt kutya, csak kicsiben. Persze nincsenek illúzióim, pontosan tudom, hogy nem lesz hatalmas orosz szőre ha itt nő fel, de nem is baj. Szóval a másik amin agyaltam miközben figyeltem a kis alvó pofiját, hogy néha észre se vesszük ha valóra válik egy régi vágyunk, mert azonnal termelődik helyette egy másik. Én viszont most megálltam egy pillanatra, és egyszerűen csak borzasztóan örültem annak, hogy végre itt van. 

Érkezése után.
(most nézem csak milyen Batman maszkja van :-) )

Szóval; bár az elmúlt hónapokban kiállításokra nem jutottam el, azért nem tétlenkedtem/tünk. Megszületett majd elhagyta a házat egy almonyi kisbaba, nem sokkal később pedig megérkezett Dasha. Vele csak most kezdődnek a dolgok, rengeteg teendőnk lesz.
Első körben át kell majd esni pár orvosi vizsgálaton. Először egy általános kivizsgáláson, hogy minden rendben van e vele, majd szűrések sorozata kezdődik. Közben pedig a papírügyeket is intézni kell. Ha megjön a törzskönyv azt honosíttatni, majd hivatalosan is társtulajdonba vetetjük. Szóval vizsgálatok és papírmunka a következő két lépés. Közben majd igyekszem frissíteni a honlapot is, illetve intézem Dasha online életét. Egy collie-online-os törzskönyvre is szüksége lesz, no meg a klub adatbázisába is fel kell tölteni. Persze ezekkel elsősorban mi dolgozunk, nem ő. Kis Dasha feladata jelenleg az, hogy nagyon boldog kiskutya legyen, és érezze jól magát. Pihenje ki a fáradalmakat, érezze biztonságban magát, és akkor lassan elkezdhet felkészülni az első megmérettetésére is. Hát nagyon izgulok, remélem jól alakulnak majd a dolgok. Minden téren.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése