2015. június 29., hétfő

2 hetes babák

Ezt is megértük, bár nekem ez a 14 nap kb. 1 évnek tűnt a sok aggodalom és izgulás miatt. A babák ma két hete bújtak elő a szülőcsatornából. Az első adag rendelés kecsketej elfogyott, a kezünk pedig felázott a rengeteg fertőtlenítős kézmosástól. De a babák élnek és virulnak, és ez a legfontosabb.
Ma megkapták az első adag féreghajtót. Emlékszem az első alom féreghajtásánál alig mertem nekik beadni, nehogy megfulladjanak tőle, de egy tenyésztő-állatorvos tanácsára a babák szájpadlására kentem fel a pasztát a szopiztatás után, mert akkor azonnal benyalják. Most viszont szakítottam az eddigi hagyományokkal és nem Virbac Vitaminthe pasztát kaptak mint eddig, hanem Procox-ot. Mindenki fél millit szájzugba fecskendezve. Azért váltottam, mert ez a szuszpenzió nemcsak féreghajtó, hanem jó Isospora és Giardia fertőzésekre is. Aki pedig már találkozott ezekkel, az tudja, hogy jobb őket megelőzni ha lehet. Mindkettő tündéri kedves kis fertőzés, ami olyan hasmenést tud csinálni, hogy ihaj. Főleg akkor "szórakoztató", amikor a falról, meg a polc alján lévő könyvekről, dvd-ékről kell levakarni. 
Fertőtlenítünk körülöttük folyamatosan, de teljes zsilipelést nem akarok csinálni, mert ha totál steril környezetben tartjuk őket, mi lesz velük ha kikerülnek a kertbe, vagy elviszik őket. 
Win továbbra is kapja a szokásos kiegészítőket, és vele együtt mi is szedjük a MagneB6-ot. Ezt az a gyógyszerész javasolta, akitől vettük, mert mondta, hogy rajtunk is nagyon látszik a fáradtság. Tényleg jót tesz. 
Megérkezett az első adag kölyöktáp is. Brit care puppy all breed lamb & rice. Win már meg is kóstolt belőle pár szemet. Lemeózta mielőtt a babáknak adjuk. Az első alomnál még próbálgattam más tápokat, de ez jött be a legjobban. A felnőttek is Brit Care-t kapnak, és a babák is. Bár a szilárd etetés még messze van. Egyébként nem is árt, ha Win is eszik belőle pár falatot, mert a kölyöktápnak magasabb a tápanyag tartalma. 
Na ennyit a kötelezőkről.
A babák egyre aktívabbak. A fejüket már szépen emelik, ülnek és figyelnek, meg olyan fókabébisen közlekednek. Oreo már parancsszóra ül. :-) Folyamatosan hangoskodnak, morognak, játszanak, verekszenek. Hamarosan kezdődnek a nagy bulik. Kb. 3 nap majdnem-nyugi van még. 

Letépem a lábadat te!

Na jó, ne haragudj, adok egy puszit :-)

Win őrzi a babákat, közben minket is szemmel tart, hogy mit ügykörünk körülöttük.

Ez a kisbaba sajnos későn nyújtotta be a nevezését az MGM arca versenyre így a nagydíjról lemaradt, de azért kapott egy közönségdíjat.

A nagy kajálás és verekedés után lepihen a meggyötört kisbaba.

Meg ő is.

Ő még be is takarta magát, és édesdeden szuszog.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése