2015. június 25., csütörtök

Egy újabb nap a szalonban

A babák ma tíz naposak. A két szoptatás közötti időszakot most már igyekszünk egyre jobban kinyújtani. Win legalább 2.5 órát pihen a szoptatások közt. A babák kb. 20 perc alatt degeszre zabálják magukat. Még mindig félek, hogy egyszer kidurrannak. Olyan golyók. Nagyon kis erőszakosak, szinte verekszenek a kajáért. Főleg a legnagyobb kan, az mindenkit odébb túr. Tiszta apja :-) És már majdnem feláll, látom, hogy minden nap tornázik kicsit. Biztos ledolgozza az anyatejet, nehogy a combjára menjen. :-)
Wint még mindig etetjük szopiztatás közben. 
Napi menü: 25 dkg sonka, 10 dkg valamilyen hús, kis Jack szalámi, kis sajt, pár deci kecsketej, Immunovet tabletta, kalcium injekció, szőlőcukor, MagneB6
A rendes táp nem nagyon érdekli, hát de melyik kutyát érdekelné egy adag grillezett hátszín után. Azért tettünk ki neki egy kis szárazat, meg konzervet hátha. Pici szárazat elropogtatott. 
A babákat tegnap mértük 9 naposan:
Bal, vastag félgalléros kan: 92 dkg 
Jobb. vékony félgalléros kan: 79.1 dkg 
Teljes galléros kan: 91 dkg 
Majdnem gallértalan kan (Mr. T): 85.3 dkg 
Kislány (Miss M): 81 dkg  

Win megkapta a második Stronghold kezelést paraziták ellen. Az elsőt a szülés előtt 10 nappal, a másodikat szülés után 10 nappal kapta. Több nem kell, mert ezek után már a babák is kapnak féreghajtót. Majd csak 2 hetesen, de már beszereztem nekik. Új cucc, remélem bejön. 
Már lehet látni a kicsiken, hogy kezdik érzékelni a körülöttük lévő világot. Nyilogatnak a fülecskék, egyre hangosabban nyifognak. Tegnap már egy "szinte ugatást" is hallottunk, bár a vége macskanyávogás volt.
Az első héten nem jöhet látogatni senki, még a második héten is csak korlátozottan. A Szakszervezet és Luca barátnőm tette tiszteletét. Előbbi ellenőrzési célból, hogy mindenki megfelelően el van e látva. Jelentem átmentünk, a Szakszervezet elégedett volt. A mamakutya jólléte számára a legfontosabb, mert ő gondoskodik a babákról. Wintől egyébként engedélyt kell kérni, hogy valaki bemehessen babázni. Kis smúzolás a mamával és akkor pár percre betekintést enged. De ott van és ellenőriz, nehogy valaki kárt tegyen bennük.
Luca barátnőm pedig a többi felnőtt kutyán segített, mivel rájuk ilyenkor jóval kevesebb idő jut. Így jött Lucuska, és elvitte őket egy nagy sétára, meg kaptak egy kis extra törődést. Mindenki boldog volt. Azért is volt nagyon jó, hogy Luca is besegített, mert így egy olyan dolgot sikerült megörökíteni amit eddig nem. Mint az előző alomnál említettem, a babáknak kb. 10 naposan át kell esni egy manikűr-pedikűr partyn. A kis karmuk most már olyan nagy és éles, hogy fájdalmat okoznak az anyjuknak vele. Ezért egy jól lefertőtlenített körömcsipesszel levágom a karmukat. Erről még sose készült kép, mivel ilyenkor Zoli tartja a babát, én meg vágok. Na de most... Csak úgy villogott a vaku :-)

- Nagyon óvatosan kérem, csak picit a végéből, mert éppen növesztem a karmom.

- Kész vagyunk. Lakkozást óhajt? 
- Nem köszönöm, azt nem. Még kisbaba vagyok.


Tehát: szopizás - manikűr - pedikűr - mérés - selfie - áthelyezés - alvás. Kész. :-)

Ez a kiskutya Zoli szerint szinkronúszónak készül, és éppen a balettbeállásokat gyakorolja.

Egy baba sosem lehet elég tiszta :-)

Win mindig ott van, és minden lépésünket ellenőrzi.

Hosszú műszak után. Mára végeztünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése