2015. június 16., kedd

Másfél nap

A babák most kb. másfél naposak Reggel felkeltem és elvittem Wint állatorvoshoz. Addig Zoli maradt a babákkal. Wint megvizsgálta a dokink, kapott egy oxitocin injekciót, hogy minden kiürüljön belőle, megnézte van e rendesen teje, meg hasonlók. Ilyenkor azt is megbeszéljük az orvossal, hogy a következőkben mi a teendő, mikor miért kell menni. Nem kutyával, csak odaszaladok amiért kell. Legközelebb kb. 1 hét múlva megyek Stronghold-ért, ami most, hogy leírom jó nagy badarság, mert ma is megvehettem volna. Na mindegy, nem is baj. Időnként nem árt a kicsik miatt egy-egy konzultáció az állatorvossal. 
A doki után picit sétáltam Winnel, de csak tényleg 10 percet. Amúgy sem szeret ilyenkor elmenni itthonról. Látszik, hogy feszült és sietne haza. Van egy kis hasmenése, emiatt is akartam az orvossal beszélni, mert nem tudtam, hogy nem a kecsketej okozza e. Bár eddig is mindig kapta, de most először frissen fejtet. Felforraljuk és visszahűtjük, hogy ne legyen gáz. Ezért sem értettem a hasmenést. Nagy valószínűség szerint nem is az okozott egy kis hasmast, hanem az 5 jó nagy darab felzabált placenta. Nem kap rá semmit, majd elmúlik magától. Estére már jobb is lett. 
A babák jelenlegi fázisukban egész napos melót jelentenek. Takarítás, szoptatás, Win etetése, a láda fertőtlenítése infrával, stb.. Nem nagyon infrázzuk a kicsiket, mert amint bekapcsoljuk visítani kezdenek. Bent van a hőmérő és sosem megy 26-27 fok alá. Infrázva 35 fok van benne. Az már sok. De a fertőtlenítés miatt muszáj, így a napi nagy szellőztetéskor a kicsik a fürdőben relaxálnak, míg az infra dolgozik. 
Az etetéseket nem számoljuk, mert szinte egész nap esznek. Próbáljuk Wint rávenni, hogy időnként jöjjön ki kicsit pihenni. Neki is kell napi egy-két óra pihi. a kicsik szopiznak mint a gép. Zoli épp bent volt velük, én meg néztem mi történik, és látom, hogy frankón mesét mond nekik. :-) Még nem mertem neki szólni, hogy a babák tök süketek, és egyébként sem tudják mi az a minion. :-D Azért valamit biztos érzékelnek belőle, mert egészen nyugisak voltak. Egyébként jó babák, teszik ami a dolguk: esznek, kaksiznak, alszanak. 
Wint szoptatás közben etetjük. Elég sok mindent kap így az elején. A kecsketej alanyi jogon jár neki, napi kb. fél liter. a párizsi-láz sem szűnt meg, kiköveteli a napi adagját, le is csúszott ma fél kiló, meg egy kis Jack szalámi kiegészítésként. A száraztáp szóba se jöhet, nem is akar hallani róla. Kap napi egy szőlőcukrot az energiaszint miatt, kalcium injekciót, magneB6-ot, meg Immunovetet, ami segíti a regenerálódásban. Az nagyon bejött neki, mert marhahúsos, úgyhogy simán elcsócsálja. 
Meg is mértük a babákat, hogy mi újság van velük, mert bár esznek, azért jó pontosan tudni hogyan is állunk. 
Bal, vastag félgalléros kan: 41.3 dkg (a születési súlyhoz képest + 7.1 dkg)
Jobb. vékony félgalléros kan: 33.5 dkg (a születési súlyhoz képest + 3.6 dkg)
Teljes galléros kan: 37.3 dkg (a születési súlyhoz képest + 6.4 dkg)
Majdnem gallértalan kan (Mr. T): 34.5 dkg (a születési súlyhoz képest + 4.8 dkg)
Kislány (Miss M): 32.8 dkg  (a születési súlyhoz képest + 5.3 dkg)



Kedves Gyerekek! A mai mese a minionokról szól.... :-) Mindezt collies pólóban :-D

A "Megfejelem a lábad!" ebben a képi kontextusban kissé komolytalan :-)










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése