2015. június 6., szombat

Visszaszámlálás és előkészületek

Közeledik a szülés napja, ezért megkezdtük az előkészületeket. Zolival beszereztünk mindent ami nem romlandó, de mindenképpen szükség lesz rá. Készítettünk egy listát, és összeállítottuk a beszerzési sorrendet, aszerint, hogy mit, hol lehet megkapni. 
A nagyja már megvan (lista a végén). Kecsketej majd még kell. Találtunk egy jó kis kecsketej házhoz-szállítót, meg egy közeli üzletet, ahol lehet Vetbed-et kapni. Végre vettünk Vetbed-et. Mindenki ódákat zeng arról, hogy milyen jó, úgyhogy kíváncsian várom, hogy használatba vegyük.
Állatorvoshoz is kellett mennünk. Winniet és Flesht is vittük. Fleshnek volt egy kis lábsérülése, őt amiatt, Winniet meg megnézettem, hogy rendben van e. Majd az állatorvos előkészítette Winniet a szüléshez, szépen lenyírta a pocakját, meg kinyírta a szőrt a péra körül. Meg is mértük. A versenysúlya olyan 21 kg, most majdnem 26. 

Winnie pihizik

Itthon még egy kicsit kozmetikáztunk rajta. Rendbe tettük a bundáját, és még lenyírtuk a nagyobb belógó tincseket. de csak nagyon óvatosan. 
Winnie a fedeztetés óta folyamatosan kapja az Elevitet, szerintem még adom neki egy darabig. Elég sokat eszik meg alszik, szerintem már várja a végét. Nagy sétákra már nem merem vinni, pláne ilyen melegben, de az állatorvos környékén azért sétáltunk velük kicsit. Ellátogattunk a káposztásmegyeri kutyafuttatóba is, amiben csak ők ketten voltak. Onnan figyelték a telepi eseményeket. :-)





Előkészítettük a babaszobát is. Úgyhogy várjuk a babákat felkészülve, sok szeretettel :-) 



Bepróbáltuk a Vetbedeket a ládába. Vettünk egy feketét és egy mályvát.

Állatorvos:
-         Stronghold (szülés előtt és után 10 nappal)
-         Kalcium injekció (csak receptre)
-         multivitamint (Immunovet)
 Gyógyszertár (humán):
-         gumikesztyű
-         Inkontinencia lepedő
-         Fecskendő
-         Ergam cseppek (csak receptre)
-         Betadin
-         Magne B6
Ferssnapf:
-         Cal-D-Phos
-         Tejpor
-     Jack szalámi 
Hipermarket:
-         infraégő
-         fertőtlenítő kézmosó
-         Takarók, törülközők
-         Szőlőcukor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése