2015. július 3., péntek

Megtalált hangok

Hisztéria Krisztina. Ez a két szó jellemzi legjobban az elmúlt napokat. Pillanatnyi kétségem - miszerint a babáknak nincs elég hangjuk - most végképp elillant. A babák már mindent érzékelnek a külvilágból és folyamatosan véleményt nyilvánítanak. Némi idő átkerült az alvás-faktorból, a visítás-faktorba. Konkrétan olyan, mintha egy állandóan gyakorló gyerekmadár-kórussal élnél együtt. A szopizás most már baromi gyorsan megy nekik, kb. 10 perc alatt képesek kiszívni az anyjuk életerejét. Utána pedig 1-2 óra masszív ordítással szórakoztatják magukat és a nagyérdeműt. Legtöbbször igyekszem ezt figyelmen kívül hagyni. Ha tudom, hogy nem lehetnek éhesek, meg vannak pucolva, kiszellőztetve, és tiszta, biztonságos környezetben vannak, nem rohangálok be hozzájuk non-stop. Lassan meg kell tanulniuk átaludni az éjszakát. Már 18 naposak. 
A kis szemükkel egész nap kamilláznak, figyelik az eseményeket. Már fel is állnak, bár még nem megy makulátlanul a séta, de látom, hogy igyekeznek, ezért beírtam mindenkinek egy ötöst gyaloglásból. :-) Egyébként nagyon kis tündérfalviak. Össze-vissza jönnek mennek és intenzíven kommunikálnak. Látom ahogy néznek és vizslatnak, próbálnak beazonosítani, hogy ki lehetek. Kattog a kis collie agy, ahogy összekötik a képeket a szagokkal. Egymással is egyre többet játszanak, bunyóznak. Ha bemegyek hozzájuk a ládába, azonnal rám startolnak. Valamelyik nap alig tudtam kijönni, mert az összes rám feküdt és úgy aludt. Olyan cukik voltak, hogy majdnem elsírtam magam. Mert hiába bármilyen fotó, vagy videó (amit hamarosan felteszek), semmi sem adja vissza az élő babagombócok látványát. 
Azt mindenesetre nagyon várom, hogy végre tálból egyenek, mert csóri Winnek rojtosra szaggatták a cicijét. A jövő héten megpróbálkozunk vele, de 3.5 hetes kor előtt biztos, hogy nem. Addig vegyenek csak magukhoz minél több 100% tiszta anyatejet. 
Win egyébként most már inspirálja őket az állva szopizásra, mert az etetés vége felé elkezd lassan felállni a kis kakukkfiókák pedig ugrálnak a cicik után. Max egy hét és már fix lábakon állnak. Most még egyelőre egy félig összeszerelt IKEA bútorral vetekszik a stabilitásuk.  

A babák már munkába is álltak. Ez a kisbaba éppen a láda-bejáratot őrzi és aki bemegy annak annyit. Mármint a lábujjának. 

Néha azért kicsit bealszik közben...

Áll a baba áll, lálálálálá....



Az egyik kisbaba nagyon szeret a hátán aludni, de folyton elborul...

ezért a kistesója kedvességből kitámasztja


Kezdenek beindulni a citerareflexek is, hamarosan jöhetnek az első citerázós videók :-)


Tündérke (bár az a Shrek-fül az mi az? :-)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése