2015. július 10., péntek

A 25. napon

A babák ma 25 naposak, azaz valamivel több mint 3 és fél hetesek. Kisbaba VIDEO.
Jelenleg még mindig anyatejen élnek, mivel néhány cikk elolvasása után úgy döntöttem, az átszoktatást csak a jövő héten kezdem meg. A szoptatás már villám ütemben zajlik. Win bemegy, a kicsik rácuppannak, 10 percig szopiznak és kész. Bár Wint még etetem közben, már kevesebbszer, és kevesebbet is kap. A Magne B6, a kalcium, a szőlőcukor (ízesítetlen!), és az Immunovet még megy neki, meg kecsketejet is kap, de abból is kicsit kevesebbet. Most már hajlandó rendesen enni. Amikor a többi kutya felnőtt eszik, akkor ő is. Win Brit Care szárazat eszik, amit valamilyen konzervvel turbózok fel neki (pl. Animonda GranCarnoPremiere Best MeatJack, Real Nature Wilderness). Szoptatás közben trappista sajtot, Jack kutyaszalámit, párizsit, sajtos párizsit, vagy egy kis sonkát kap. 
Win egyre több időt tölt kint a kertben, már amikor jó idő van. Többször át lett fésülve, mert iszonyatosan vedlik, hasonlóan a többi felnőtt kutyához. A kert lassan úgy néz ki, mint egy gyapotföld. 
A babák a hasmenésükre kaptak egy kis Probicol H pasztát (napi egyszer fél egység). Amúgy sem árt nekik a tápváltás környékén egy kis anyagcsere-támogató. Beszereztem nekik a következő adag féreghatót, Drontal Puppy szuszpenziót fognak kapni a jövő hét elején. 
A szobát teljesen bababiztossá tettem. Ilyenkor minden olyan dolgot eltűntetek, ami a babákban kárt tehet, vagy amiben ők tehetnek később kárt. (A videón látható hosszabbító nincs áram alatt.) Így teljesen szabad nekik a terep. Érdekes módon sosem a puha felületekre fekszenek, mint a takarók, vagy a VETBED, hanem inkább a parkettán vannak. Lehet, hogy azért mert hűvösebb. Lassan már a szoba is kicsi nekik. Tegnap az egyik baba totál észrevétlenül kisurrant és a nappali közepén ácsorgott. Picit tévézett. Utána gyorsan visszatessékeltem, mert a nappali még nem kész a babafogadásra. Hamarosan kisbaba, hamarosan! 
A szoptatásokhoz már nem állítok órát. Akkor esznek, amikor szólnak. Így mindenki sokkal nyugodtabb és kipihentebb. Főleg Win, meg persze én is. Lassan 4 hetes kölyköket már felesleges azért külön felkelteni, hogy egyenek. Aludjanak csak nyugodtan. Arra ugyanúgy nagy szükségük van mint az evésre. Általában 4-5 óránként esznek. Éjszaka Win kelt fel, ha be akar menni, gondolom olyankor már feszíti a cicijét a sok tej. 
Lassan kezd kibontakozni a kölykök személyisége. Az már most látszik, hogy nagyon szeretik az embereket. Imádják magukat vakartatni, szeretnek az ölembe kucorodni, meg játszani nagyokat. A szoptatás végén már alig várják, hogy kicsit játsszak velük. Amelyik befejezte az evést, már startol is a felém, és csóvál ezerrel. Rövid játék után hamar elalszanak. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése