2015. július 9., csütörtök

Boldog névnapot babák!

A jelenlegi alom a „RANDOM BLACK”, vagyis „Találomra fekete” nevet kapta. Minden kölyök neve három részből áll. Az első két szó: valamilyen fekete, vagyis a fekete szín különböző mélységei, árnyalatai. A harmadik szó pedig valami különleges fekete dolog.



AGENT PROVOCATEUR
CARBON BLACK CORALINE
(tricolor szuka)


Carbon Black = azaz korom, szénfekete
Coraline (ejtsd: Korelájn) = angol irodalmi név, egy regényben szerepel (Neil Richard Gaiman: Coraline, 2002). A regényből animációs film is készült Coraline és a titkos ajtó (2009) címmel. Kifejezetten sötét hangulatú horrorisztikus mese, amolyan fekete-fantasy.




                                       AGENT PROVOCATEUR
                                MAGNETITE BLACK MAMBA
                                      (tricolor kan)

Magnetite = a magnetit egy fémes fényű, vasfekete ásványfaj
Black Mamba = vagyis a fekte mamba, a világ egyik leghalálosabb mérges kígyója. Bár tudom, hogy sokan viszolyognak tőlük, én imádom a kígyókat. Az abszolút kedvencem pedig a fekete mamba. A mamba a fekete jelzőt elsősorban tintafekete szája és nyelve okán kapta. Bőre csak ritkán teljesen fekete, általában fémes fényű sötétszürke, a has fele világosodik.




AGENT PROVOCATEUR
INK BLACK CAVIAR
(tricolor kan)



Ink Black = tintafekete, ezt a fekete színt kizárólag a tintahalak tintájából nyerik
Caviar = azaz kaviár
Az orosz gasztronómia négy fajta kaviárt különböztet meg: sárga, rózsaszín, vörös és fekete. A fekete kaviár – mely a legértékesebb - a valódi tokhalfélék ikrája. Közülük is a legdrágább a Kaszpi-tenger vizájának ikrája, a Beluga-kaviár.




AGENT PROVOCATEUR
IVORY BLACK TRUFFLE
(tricolor kan)


Ivory (ejtsd: ájvöri) Black = elefántcsont fekete, a legsötétebb fekete szín a világon, ezt az árnyalatot izzással hevített elszenesedett csontból nyerik.
Black Truffle = azaz a fekete szarvasgomba
A gasztronómia iránt érdeklődőknek biztosan nem ismeretlen. A fekete szarvasgomba ritka, és nagyon értékes csemege, igazi különlegesség. Franciaország, Spanyolország és Olaszország erdeiben tenyészik. A legértékesebb fekete szarvasgomba a „Truffe noire du Périgord”, azaz Francia szarvasgomba.




AGENT PROVOCATEUR
JET BLACK LICORICE
(tricolor kan)



Jet Black = koromfekete
Licorice (ejtsd: likorisz) = alapvetően édesgyökeret jelent, amit leggyakrabban ízesítőként használnak különböző fekete ételekhez, italokhoz. Általános használatban azonban a medvecukrot jelenti, mivel annak fő alapanyaga az édesgyökér, de készítenek belőle likőrt, keménycukorkát, vagy egyéb fekete italokat, édességeket. 





(NOTE: Amennyiben a törzskönyvezéshez túl hosszúak lesznek a nevek, kénytelen leszek rövidíteni, mert mintha élne emlékeimben valamilyen maximalizált karakterszám, de remélem nem.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése