2013. november 7., csütörtök

Álmatlan éjszaka

A babák egész éjjel annyit hangoskodtak, hogy egy szemet sem sikerült aludnom. A visítási főszervező a tricolor szuka volt. Többször benéztem hozzájuk, hogy mi baj lehet, de semmi rendelleneset nem tapasztaltam. A tricolor kan végig csendben volt, de a két szuka nem győzte túlvisítani egymást, mert ha az egyik rákezdi, a másik sem akar lemaradni. Szóval a tri szuka ahányszor benéztem, különböző pózokban ordított. Van az ülve sivítós, az állva nyávogós, a fekve kiabálós, a kakilós hangorkános, a pisilős günnyögős és a csak úgy sikítós. Na ezeket váltogatta. Evett, tiszta volt, nem ment a hasa, nem volt szorulása, nem volt melege, hidege, fogalmam sincs mi baja volt, de csak addigra hagyta abba, mire a maradék álom is kiment a szememből. 
Mára már egyébként képtelenség őket egész nap a ládában tartani, így a nap nagy részében nyitva áll nekik a ládaajtó, hogy kedvükre ki-be mászkálhassanak. Kaptak a bejárathoz egy párnát, mert még túl magas nekik a küszöb, úgyhogy párnára vetődéssel ugranak kifelé. Ez egyfajta baba-extrém sport. A szobát bababiztossá tettem, mindent eltávolítottam ami kárt tehetne bennük, vagy amiben ők tehetnének kárt. Szegény Árpád az áldozati oltárra került, neki egész nap tűrnie kell a bundájába hatoló kis cápafogakat. 
A babák hamarosan 4 hetesek lesznek, jelenleg 4, éjszakánként 5 óránként kapnak enni. Azon kívül alszanak, felfedező utakat, illetve csoportos támadásokat szerveznek a különböző téphető dolgok ellen. Wint már nem nagyon tudom etetni szoptatás közben, mert a kicsik már startolnak is rá a tápjára, aminek ő persze nem annyira örül, úgyhogy inkább szopiztatás előtt-után eszik, közben legfeljebb egy kis kecsketejet szürcsölget, de már azt sem túl sokáig, aminek én nagyon örülök, mert, hogy finoman fogalmazzak Winnek a kecsketejtől elég fokozott a gázképződése. Azért sem csukom be a láda ajtaját szopiztatás közben, nehogy elgázosítsa a gyerekeket. Win egyébként már csak multivitamint kap táplálék-kiegészítőnek, mert már eszik minden nap szárazat, meg jó sok konzervet, sajtot és Jack szalámit. Plusz a napi fél-egy liter kecsketejet. 




Az MGM arca pályázatunk után meghirdetésre került a "nézz úgy, mint egy ijedt fókabébi" verseny. Az első beérkezett pályamű a blue szukáról: 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése