2013. november 26., kedd

A mozgalmasság jegyében

A kicsik ma először hagyták el a házat. Reggel Zolival felkerekedtünk és elvittük őket az állatorvoshoz. Persze szépen megcsináltam a kis helyüket hátul. Tettem be nekik törölközőket, egy babaplédet, meg az ágyukat. Ahhoz képest, hogy ma először autókáztak, ráadásul nem keveset, nagyon jól viselték. Valamennyit persze hisztiztek az első percekben, de viszonylag hamar abbahagyták. Nem hánytak, nem pisilték tele a kocsit., bár egy titkos kis kakit elrejtettek a törölköző alá, mint utóbb kiderült. 

Zoli viszi ki a két bébit a kocsihoz, Maddox pedig aggódva-kíváncsian-értetlenkedve-vagy hogy (fogalmam sincs mire gondolhat amikor ilyen arcot vág :-)) figyeli az eseményeket.

A dokinál megkapták a microchippet (bocsánat; transzpondert), és be lettek regisztrálva a petvetdata-ba. Utána átestek életük harmadik féreghajtásán (már tablettával), és az első nagy állatorvosi viziten, ahol megnézték, hogy minden rendben van e velük. A babák most már hivatalosan is jól vannak. Egy kis problémám volt csupán, hogy pár napja észrevettem, hogy egy kicsit vakaróznak. Miután élősködők ellen folyamatosan kezelgetem őket és a felnőtt kutyákat is, főleg az anyjukat vemhesség és szoptatás idején, nem gondoltam, hogy ilyen jellegű lenne a baj. Az állatorvos is jól átnézte őket és kiderült, hogy azért vakaróznak, mert a kiskutyák lágy bélsarától még nem tud teljesen kiürülni a bűzmirigy, így az egy picit felgyűlt. Ez pedig bőrviszketést okoz. De ezen egy pillanat alatt segítettek, kiürítették nekik, és a vakarózás meg is szűnt. Azóta egyszer sem láttam. Nem volt vészes, de azért jobb ha nincs. A rendelőben egyébként nagy sikert arattak a babák. Adrienn (asszisztens a rendelőben) jól meggyűrte őket, főleg Kókuszkával találtak nagyon egymásra. Egyébként meg is érdemelték a simit, mert nagyon jól viselkedtek, nem volt semmi hiszti, a chippelést is szó nélkül tűrték. 

Kókuszka odabújt Adriennhez a kezelések után

Ezután hazajöttek (mi hoztuk őket :-), majd megebédeltek. Nem sokkal később pedig egy másik (specialista) állatorvost is felkerestünk szemszűrés céljából. Kaptak egy jó adag pupillatágítót és megvizsgálták a kis szemüket. Kis fejrángatástól eltekintve úgy viselkedtek mint a kisangyalok (főleg Demi), ezért elég gyorsan végeztünk. Hála az égnek minden rendben van velük. Egyébként itt is kaptak egy jó adag burgálást. Hazafelé teljes csöndben aludtak az autóban. Utána vacsi, kis játék és totál kidőltek szegénykéim. Fárasztó nap volt ez nekik és nekünk is, de túl vagyunk rajtuk és ez a lényeg. Amúgy nagyon fontosnak tartom, hogy egy kiskutyának ne legyenek rossz tapasztalatai az első állatorvosi vizsgálatok alkalmával, mert ez  a későbbi életére is kihathat. Nekik szerintem összességében egy pozitív, újdonságokkal teli nap volt a mai. 
A tegnapi napról kaptam pár képet, ezek közül a kedvenceimet még ide bedobom.

Kifáradt Ivy a nagy játék után

Kókuszka begyűrte magát

Ehhez nem fűzök semmit :-) ... Demi :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése