2013. október 15., kedd

Dilemmák az infráról és a szoptatásról

Felkapcsolni vagy lekapcsolni, ez itt a kérdés. Mármint az infralámpát. Elméletileg 25-30 fok között ajánlatos tartani a kicsiket. A szobahőmérő szerint azonban már infra nélkül is 26 fok van a szobában, a kicsik szétterülve fekszenek a ládában, ami azt jelenti, hogy nem fáznak, mert akkor összebújnának. Az alomláda hármas szigetelést kapott alulról, bent van nekik a vastag szőrmeszőnyeg és még az anyjuk is egész nap melegíti őket. Ezek után ha még rájuk kapcsolom az infrát úgy visítanak, hogy csak na. Jelenleg az a megoldás működik, hogy az infrát csak naponta párszor kapcsolom fel és akkor is csak a láda falára irányítom, hogy ne legyen nagyon melegük. Naponta egyszer pedig amikor takarítjuk a ládát és a kicsik a fürdőben relaxálnak, akkor nyomatom ezerrel a láda aljára, merthogy az infra nem csak a megfelelő hőmérséklet miatt fontos, hanem azért is mert fertőtlenít. Már alig várom, hogy le lehessen kapcsolni. Bár én még 2 hetes kor után is szoktam használni, de csak akkor ha a kölykök nincsenek a ládában, mert a szoba így is elég meleg. Mindig nagy para (egyik a sok közül), nehogy megsüssem őket, vagy nehogy megfázzanak.
A másik a szoptatás. Sokan mondják, hogy az se jó ha túl sokat szopiznak a babák, mert akkor hasmenésük lehet. De Win afféle erőszakos szoptató. Nála nem azt nézem, hogy eltelt e már 2-3 óra a két szoptatás között, hanem azt, hogy van e olyan pillanat amikor éppen egy baba sincs rácsatlakozva a "gazdatestre". A tejbár egész nap üzemel és ezt a kicsik ki is használják. Olyan kajak van bennük, hogy 1 másodperc alatt átérnek a láda egyik feléből a másikba ha Win "ebédre" hív. Ha nem esznek akkor nyalogatva vannak. Az anyjuk pucolgatja őket, ők meg visítva rúgkapálnak. Irtó cukik egyébként :-) Wint nem lehet elzárni a babáktól, hogy ne szoptasson már napi 20-22 órában, mert akkor őrjöng. Így most úgy vagyok vele, hogy szopiznak amennyit akarnak. Inkább többet egyenek, mint kevesebbet. Win a kicsikkel együtt eszik. Ők a cicin lógnak én meg ülök a láda mellet és adogatom a szájába a falatokat. Ilyenkor annyira királynőnek érzi magát, hogy csak azt hajlandó megenni amit falatnyi darabokra vágok neki. Nehogy már még rágnia is kelljen. :-) Elégedjen meg mindenki annyival, hogy szépen végzi a teendőket. De az igazság az, hogy nagyon szívesen megteszem ezt érte, amiért ilyen szépen gondozza a kicsiket. Meg amúgy is, mert szeretem. A rengeteg evés után, amikor egy kicsit megpihennek, úgy néznek ki mint egy fókabébi. Erről mindjárt mellékelek is egy képet. Később majd meg is mérem őket, szerintem átlépték a fél kilós határt. Hát nem lenne semmi 3 naposan. Majd utána is nézek, hogy a korábbi almok babái mikor érték el a fél kilót, de szerintem tuti nem 3 naposan.
Na túl vagyunk a mérésen. A tri szuka 49.5 dkg, a tri kan 50.5 dkg és a blue szuka kereken 50 dkg. Törpebálnák :-) És jól emlékeztem, az első alomnál 6 napos korban mértünk először 50 dkg feletti súlyt, a második alomnál az 5. napon. Mondjuk biztos az is közrejátszik, hogy csak hárman vannak, de azért nem semmi.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése