2013. október 24., csütörtök

Árpád

Ma, a 12. napon már egyértelműen látszik, hogy a kicsiknek nyílik a szeme. Hála az égnek nem csipásodnak, nincs egyiknek sem összeragadva a szemhéja. (Korábban ez egy-két kölyöknél előfordult, akkor egy állatorvos-tenyésztő ismerős tanácsára kamillafőzettel átitatott vattával finoman áttörölgettem, és szépen ki is nyílt a szemecskéjük.) Látszik, hogy egyre többet érzékelnek a körülöttük lévő világból. Ez egyenlő azzal, hogy reagálnak is mindenre, elég sokat visonganak. Sőt néha már valami ugatás-szerű hangot is hallatnak.



A szőrmetakarójukat muszáj rendszeresen kimosni, ilyenkor törölközőket és kis szőnyegeket rakunk alájuk, de ezt nem annyira szeretik mint a szőrmét. Abba bele tudnak vackolni. Ezért úgy döntöttem, hogy Árpád beköltözik hozzájuk a ládába. Nekem is, mint minden lánynak elég sok plüssállatom volt anno, de már jó régen elajándékoztam őket, kettőt kivéve. Az egyik egy Árpád névre hallgató nagy plüsskacsa. Ő a hétköznapokban egyfajta díszpárnaként funkcionál, most azonban bébiőr-melegítő és mamapótló. Árpád mérete ellenére nagyon könnyű, ezért nem félek, hogy a kicsik beszorulnak alá.

Még Árpád nélkül:


Árpáddal :-)



Ma este még egyszer megmérjük őket, de miután szerintem átlépték az 1 kg-ot, valószínű ez lesz az utolsó mérés. 12 napos kor után amúgy sem szoktuk őket méregetni.
Az éjszakák mostanában úgy telnek, hogy egy jó éjszakát követ egy nagyon sírós. Ma nagyon jól aludtak. Win este sokáig bent volt velük, kicsit aggódtunk is, mert egyszerűen 5 óra folyamatos szoptatás után sem volt hajlandó kijönni a babáktól. 5 órán keresztül nem volt olyan pillanat, hogy valamelyik (vagy mindegyik) kölyök ne szopizott volna. Winen pedig nagyon látszott, hogy teljesen kimerült. A babák olyan erővel lökdösik szopizás közben a kis mancsaikkal, hogy reng az egész teste. Iszonyat erejük van. Végül finoman kiemeltük Wint, kapott egy szőlőcukrot, hogy kicsit összeszedje magát és kitettük a kertbe. Este még olyan meleg volt kint, hogy langyos volt a kő. Ott aludt egy nagyot, majd a következő szoptatásra már össze is szedte magát és betolt egy jó nagy adag kaját.
Az MGM arca versenyre közben még egy nevezés érkezett; a tri szukától :-) Ezzel rögtön érzékeltette is, hogy mennyire érdekli ez a fotózgatós dolog.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése