2015. szeptember 23., szerda

Az utolsó........

A babák 3 hónaposak és egy hetesek. Most már csak egyikük van nálam, Mamba. Mr. T, azaz Ink Black Caviar elhagyta a fedélzetet, új otthonába költözött és nevet változtatott.  Brandon baba lett. 

Drága puszizós Kisbabám!

Te vagy az egyik legkedvesebb kiskutya akivel valaha találkoztam. Tudom, hogy jó helyen vagy és vigyáznak Rád, de be kell valljam, hogy borzasztóan hiányzol. Mert nagyon, de nagyon megszerettelek. Kívánok Neked hosszú és boldog életet, meg sok klassz rágcsálni való dolgot, mert tudom, hogy szereted. :-) Remélem, hogy még találkozunk, addig is vigyázz magadra csöppem! Nagyon szeretlek!

Mamba tehát még itt van velem. Az étrendje mára már csak száraztáp (napi 3 x kb. 10 dkg), néha egy kis nasival kiegészítve. Persze van amikor nem kérdezi a véleményemet, hanem egyszerűen magához veszi amit megkíván. Elég franciás az ízlése. Valamelyik nap pl. csigára volt gusztusa. Rendesen feltörte, meghámozta és megette. Kb. 3 másodperc alatt. Az ablakból láttam meg mit csinál, de mire rászóltam már betolta. Hála az égnek nem lett baja, pedig eléggé paráztam, hogy rosszul lesz tőle. Egyébként sem szeretem amikor a kutyák svédasztaloznak a kert élővilágából. Lényeg a lényeg, hogy baja nem lett, és ahogy látom nem lesz nagy csigafüggő, mert azóta hozzájuk se nyúlt.
A tápja mellé egy kis kalcium kiegészítést kap, meg rágcsákat, de max napi egy darabot. Kiscipőt, marhacsíkot, szárított csirkemellet, meg ilyeneket. A nap nagy részét így is azzal tölti, hogy megpróbál ehető dolgokat levadászni. Ez az egész banda olyan zabagép, hogy elképesztő. 0 napos koruktól iszonyat harcoltak a kajáért, és hiába van Mamba most már egyedül, akkor is rohanva zabál. Mondjuk az anyjuk, meg az apjuk is jó étvágyú. Flesh tényleg az a vasszöget is típus. Kiskorában ő is kapott kalciumot, még azt is úgy befalta mint a libamájat. Mamba pont ugyanilyen. 
Amikor egyedül maradt láttam, hogy teljesen kétségbeesett. Nem akart a helyén maradni, csak kapart és sírt. Kb. 5 percig bírtam hallgatni, majd gyorsan társ után néztem neki. A feladat Ivyra hárult, ő lett Mamba non-stop bentlakásos baby sittere. Csóri Vivit jól leharcolja a kis törpe, aki egyébként már nem is olyan kicsi, majd 12 kg. Szóval Mamba rákattant Ivyra és egész nap megy utána, és rágja a fülét, de szó szerint. Szegénykémnek állandóan ropog a füle a rászáradt nyáltól. Bár ahogy ismerem Mambát, szerintem úgy csinál mint aki csak súgni akar valamit, majd jól elkapja a puha kis fület és megcsócsálja. 
A kisbaba most hozzám is sokkal többször jön oda, mint amikor még itt voltak a testvérei. Tulajdonképpen állandóan a nyomomban van. Közben intenzív nevelést is kap, mert most már nem olyan kisbaba, és szüksége van némi fegyelemre. Egyébként nagyon okos, és ahogy azt a legelső nap is megállapítottam, tiszta apja. Ugyanolyan természetű, és külsőre is nagyon hasonlítanak. 
Szóval így állunk most. 3 hónappal és egy héttel a születésük után. 4 kisbaba gazdinál, az ötödik meg még kicsit várakozik. Közben szépen nő, fejlődik. 
Winnie ivartalanítása kicsit csúszik, de hamarosan sok kerül rá. Mostanra visszahúzódott a cicije, és teljesen levedlett. Úgy néz ki, mint egy körberágott almacsutka. Szegény, elég brutál. De ez van, majd visszanő a szőre. Mindenesetre látom, hogy szeret nudizni, tökre bejön neki a meztelenség. :-)

 Mamba rágcsát talált, amire Mr. T is nagyon vágyott. 

Végül sikerült megszereznie. Állati boldog volt, imád rágcsálni.

A kiskutyák velem nézték Andrew Zimmern alaszkai kalandjait. Itt éppen a  lazacfogásról értekezünk a babákkal.

A babák megosztják a tanultakat Ivyval. Ivy mélyen hallgat és nem meri elmondani, hogy ő bizony már mindent tud az alaszkai lazacról. :-D


Mamba, az utolsó...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése