2015. szeptember 4., péntek

Videók

Az elmúlt időszakban készítettem pár spontán videót a babákról.

Az első még akkor készült, amikor mind a 4 kan itt volt. A nagy esőzős időszakban. Azt már többször megfigyeltem, hogyha a babák odamennek akkor amikor a szüleik együtt vannak, akkor Flesh elkezd közelíteni Winhez. Ráugrál, dőzsölődik hozzá. Nem gondolom, hogy ez szexuális jellegű lenne, inkább mintha a dominanciáját próbálná fitogtatni. A kölykök odamennek hozzájuk, Flesh pedig megpróbálja eltolni Wint a rácstól. Pedig Win nagyon örül a kölykeinek. Fogalmam sincs mi az az ösztön ami ilyenkor működésbe lép Fleshnél. Miért próbálja Wint dominálni a kölykök előtt. A kicsikkel szemben mondjuk mindig nagyon dominánsan viselkedik. Nem agresszív, nem morog vagy vicsorog rájuk, de a farkát nagyon fölemeli, füleit oldalra csapja és nagyon peckesre kihúzza magát, meg kapar. Az mondjuk érthető, hogy ő mint domináns kan, státuszát a legifjabbak előtt is igyekszik megerősíteni. Viszont Winnel szembeni viselkedését nem értem. Azért látszik, hogy viszonylag finoman próbálkozik, mert amúgy Win a dominánsabb. Utána nézek még ennek a dolognak. Majd megkérdezek valakit aki jobban vágja ezt a témát, mert ha megmakkanok sem találok semmit róla a neten. 


Ivy - mint azt már említettem - babafelügyelőként dolgozik. Ő kísérgeti őket a kertben. Játszik velük, oktatja őket, ellenőriz, megfigyel. 



Ha a kicsik túl messzire mennek és a viselkedésük tolakodó, egyszerűen feláll és odébb megy. 



Nagyon érdekel, hogy a kutyák mit, hogyan kommunikálnak le. Tudom, hogy minden egyes cselekedetüknek oka, mozgatórugója van, és én ezt próbálom megérteni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése